Dzień Gofra
25 marca obchodziliśmy „Międzynarodowy Dzień Gofra”, dlatego z tej okazji przygotowaliśmy pyszne gofry. Podczas zajęć dzieci dowiedziały się wielu ciekawostek na temat gofrów. Poznały zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego oraz utrwaliły przestrzeganie zasad higieny podczas posiłków oraz nawyków kulturalnego zachowania się przy stole. Przedszkolaki zapoznały się z przepisem na pyszne gofry. Dzieliliśmy nazwy produktów spożywczych i przyborów kuchennych na sylaby, a kiedy gofry były już gotowe, każde dziecko mogło wykazać się swoją kreatywności i udekorować swojego gofra.
Tego dnia wszystkie dzieci zajadały się pysznymi goframi z bitą śmietaną, cukrem pudrem oraz owocami. Degustacja gofrów dostarczyła dzieciom ogromnej radości a gofry smakowały znakomicie!
Opracowała Małgorzata Dasiak
Dodaj komentarz
- to dla Ciebie staramy się być najlepsi, a Twoje zdanie bardzo nam w tym pomoże!